Лекција по трудово право на проф. Јовевски: Професионална ориентација на невработени лица

Рубрика за трудово и социјално право Тема: Професионална ориентација на невработени лица Професионална ориентација претставува помош која ја дава Агенцијата

Прочитај повеќе

Обезбедени дополнителни 4,6 милиони евра за нови 1.216 вработувања, грижата за сите продолжува

Обезбебедени се нови 284,9 милиони денари или над 4,6 милиони евра за нови 1.216 вработувања, кои ќе бидат реализирани преку

Прочитај повеќе

Дискриминацијата на македонските превозници е причината за малите плати во секорот, вели Муратовска

Бобан Илијевски Насекаде во светот недостигаат возачи на камиони. Бројни странски медиуми постојано пишуваат за тоа дека државите од Западна

Прочитај повеќе

Советување на работодавачите за вработување на невработени лица со поволни услови

Советување на работодавачите за вработување на невработени лица со поволни услови Законот за вработување и осигурување во случај на невработеност

Прочитај повеќе

Росоман се вклучува во програмата за општокорисна работа, времено ќе се вработат лица за грижа за стари и изнемоштени во домашни услови

Росоман се вклучува во програмата за општокорисна работа и времено ќе се вработат лица за грижа за стари и изнемоштени

Прочитај повеќе

Заев: Ќе излеземе во пресрет на околу 13 илјади лица, коишто работеле во државни претпријатија, кои пропаднале, а луѓето останале без работа

Во врска со стечајните работници на кои им недостасуваат неколку месеци за да го исполнат условот 15 години работен стаж

Прочитај повеќе

Јавен повик за невработени лица до 34 години со минимум завршено средно образование

Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија Ве известува дека во тек е Јавниот оглас за мерката Практиканство која се

Прочитај повеќе

Зголемен бројот на невработени лица во текстилната индустрија за време на пандемијата

Според анализата која ја направи истражувачкиот тим на ЗМАИ, податоците покажуваат дека вкупниот број на нови невработени лица во 2020

Прочитај повеќе

Изминатиов период околу 54 илјади невработени лица не се пријавиле во Агенцијата за вработување

Заклучно со денеска, околу 54 илјади лица доцнат со пријава во евиденцијата на невработени лица како активни баратели на работа и

Прочитај повеќе

Минатата година без работа останале 17.026 луѓе

Од 11 март кога беше прогласена пандемијата па до крајот на минатата година, без работа останале 17.026 луѓе во Македонија.

Прочитај повеќе