Права на осигурување согласно Законот за осигурување при невработеност

Права на осигурување согласно Законот за осигурување при невработеност Работниците кои се во работен однос, задолжително се осигурени во случај

Прочитај повеќе

МОТ: Две третини од луѓето работат на црно, невработеноста скокнала

Работата на црно и понатаму е присутна. Имено, две третини од луѓето во светот работат на црно, а невработеноста брзо

Прочитај повеќе

Јовевски: Европскиот живот не доаѓа од зборови туку од дела!

Весела статистика на невработеноста- 2. дел … И покрај неуспешниот попис, македонскиот Завод за статистика си објавува ,,бројки” веќе во

Прочитај повеќе

Стапката на невработеност во БиХ е 30,7%, 211.038 жени бараат работа

Регистрираната стапка на невработеност во Босна и Херцеговина за март 2022 година изнесува 30,7 отсто и во однос на февруари

Прочитај повеќе

Стапката на невработеност 14.8 отсто

Според податоците на Државниот завод за статистика, во I тримесечје од 2022 година, активното население во Република Северна Македонија изнесува

Прочитај повеќе

Тренчевска тврди дека драстично опаднала стапката на невработеност кај младите

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска учествуваше на Меѓународната конференција за миграција „Луѓе во движење. Државјанство, идентитет

Прочитај повеќе

Велика Британија со најниска стапка на невработеност од 1974 година

Стапката на невработеност во Велика Британија на почетокот на годината е најниска од 1974 година, но платите и понатаму заостануваат

Прочитај повеќе

Невработеноста во еврозоната во март на најниско ниво од 6,8 отсто

Стапката на невработеност во еврозоната во март падна на најниско ниво во историјата, на 6,8 отсто од активното население, што

Прочитај повеќе

Старо-нови мерки за намалување на невработеноста

Со примена на мерките кои се покажале како успешни во намалување на невработеноста, новиот оперативен пан за вработување предвидува работа

Прочитај повеќе

Трендот на најголема невработеност кај постарите лица продолжува и во 2022

Продолжува трендот на висока невработеност кај постарите луѓе во Македонија, покажуваат податоците на Агенцијата за вработување. Според евиденцијата на невработени

Прочитај повеќе