Дали мора да сум пријавен во АВРМ ако сум невработен?

Одговара Бојана Стевчевска од Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија.  Извор: Само Прашај

Прочитај повеќе

Секој втор невработен бара работа

Секој втор невработен не бара работа односно се наоѓа во категоријата пасивни баратели. Единствено стануваат активни баратели на работа само

Прочитај повеќе