Некои од заболените од Ковид-19 покажувале симптоми на мозочни заболувања

Лекарите забележале невролошки симптоми, вклучително и конфузија, мозочен удар и епилептични напади, кај мал дел од пациентите со ковид-19. Невролозите

Прочитај повеќе