Платата на негувателите и стручни работници ќе се усогласува со минималната плата

Владата на вчерашната седница ги утврди измените и дополнувањата на Законот за заштита на децата. Со нив се врши усогласување

Прочитај повеќе

Кисела Вода и УНДП времено ангажираат негуватели за стари лица

Заврши јавниот оглас за ангажирање на негуватели за стари лица преку програмата „Општинско-корисна работа”, проект “Се грижиме за возрасните”, која

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Угриновска: Воспитувачите и негувателите работат повеќе од осум часа

75 години, работнo време на воспитувач е 6 часа, последните 20 години на негувателите е седум часа. Тие часови се

Прочитај повеќе