Зошто Германија (повеќе) не е атрактивна ниту за медицинските работници од Балканот?

Подготвил: Бобан Илијевски Најели Баутиста Ернандес има 29 години и дошла во Германија од Мексико. На почетокот работела како негувателка

Прочитај повеќе

Замина времето кога можеа да се мајтапат со работниците – доаѓа времето кога работниците ќе се мајтапат со нив

Автор: Бобан Илијевски Помина една цела недела од штрајкот на СОНК. Денеска ќе биде, ако не ги сметаме сабота и

Прочитај повеќе

Кисела Вода: Јавен повик за времено ангажирање на негувателки во јавните детски градинки

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу  Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и општина Кисела Вода, заедно со

Прочитај повеќе

21 дете и 51 вработен во градинките низ државава се позитивни на ковид-19

Дваесет и едно дете од различни градинки во Македонија се позитивни на коронавирусот, додека пак 51 позитивни има од редовите

Прочитај повеќе

Неделков: Знаеме дека има многу побарувања за запишување во градинките, но тоа не е проблем на вработените

Бобан Илијевски СОНК поднесе иницијатива до Уставниот суд за да ја преиспита уставноста на Одлуката која Владата ја донесе на

Прочитај повеќе

Две негувателки позитивни – 22 деца завршиле во изолација

Две негователки се позитивни на коронавирус во Кавадарци, вработени во различни објекти од градинка, во изолација се  22 деца и

Прочитај повеќе

Министерство за труд: Јунската плата за вработените во градинките повисока за 16 %

Растат платите за сите вработени во градинките. Со измените и дополнувањата на Законот за заштита на децата за 16 %

Прочитај повеќе