Шахпаска: Недела ќе генерира мотивирани и продуктивни работници и задоволни работодавачи

Недела ден на неделен одмор е законско решение на кое заедно со социјалните партнери, претставници  на работниците и на работодавачите,

Прочитај повеќе

Не се знае кога ќе се донесе законот за недела – ден за неделен одмор

Она што веќе е сосема извесно, е дека од први октомври недела нема да стане неработен ден, како што вети

Прочитај повеќе

Шахпаскa за УБ: Пратениците од опозицијата да не го блокираат Предлог законот за Недела ден на неделен одмор

Пратениците од опозицијата треба да покажат свест за правата на работниците, и да ја прекинат блокадата за да се создадат

Прочитај повеќе

15 дена забрана за работа за работодавачите кои ќе го прекршат Законот за недела како неработен ден

Бобан Илијевски  Законското решение за недела како неработен ден проектирано е да започне со примена од 1 октомври оваа година

Прочитај повеќе

Ден на неделен одмор, исклучок ќе бидат 34 дејности кои ќе работат и во недела

Недела ќе биде неработен ден, а оние што ќе работат во недела ќе бидат соодветно платени и ќе добијат слободен

Прочитај повеќе