ОСТАНУВААТ ПРАЗНИ КОНФЕКЦИИ: Фирмите бараат текстилци

Според податоците на Агенцијата за вработување, за шивач на текстил има 232 слободни работни места во Македонија, и уште 193

Прочитај повеќе

Лекари нема ниту за лек

Пред неколку години, кога во Клиничката болница во Битола лекарите почнаа масовно да си заминуваат и да бараат работа во

Прочитај повеќе