Нудат 500 евра само за ИНТЕРВЈУ – Хроничен недостиг на работници во Европа

Компаниите во еврозоната станале очајни во потрага по работници, особено во најмногу бараните занимања како информатичките. Затоа вовеле парични бонуси

Прочитај повеќе

Американските компании се загрижени поради недостиг на работна сила поради Ковид-19

Американските компании ја завршиле годината со силни резултати, но се загрижени за продолжување на инфекциите со Ковид-19, иако се очекува

Прочитај повеќе

Поддршка на секторот за човечки ресурси за развој на вештините на вработените

Бобан Илијевски Јавноста е континуирано информирана за полето на реформи кои ги реализира Стопанската комора на Северна Македонија, во полето

Прочитај повеќе