Независниот синдикат на Управата за матични книги: 70 отсто од вработените земаат под минималната плата

Независниот синдикат на Управата за водење на матичните книги изрази загриженост за ставот на Министерството за правда дека колективниот договор

Прочитај повеќе

Независниот синдикат на граѓански организации дава целосна поддршка на синдикатите кои ќе протестираат

Почитувани претставници на медиумите, Независниот синдикат на Граѓански непрофитни организации дава целосна и безрезервна поддршка на дел од братските синдикати

Прочитај повеќе

ЕСМ понуди пониска цена од ланската – Што ќе се случува со цената на струјата?

ЕСМ понуди 7 отсто пониска цена за струјата на тендерот на Универзалниот снабдувач ЕВН ХОУМ. Оттаму за Сител посочија дека

Прочитај повеќе

Независниот синдикатот за образование обвинува за политички притисоци од директори на училишта за отчленување од синдикатот

Потпретседателот на Независниот синдикат за образование и наука (НСОН) Енвер Ајдини реагира дека директори во училишта од политички позиции вршат притисок врз

Прочитај повеќе

Tригодишните договори на професионалните војници се продолжуваат за една година

Успешен социјален дијалог во министерството за одбрана. На предлог на Независниот синдикат за професионални војници и Независниот синдикат на одбраната,

Прочитај повеќе