archiveнезависен

МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Независниот академски синдикат го повика министерството за образование да го прифати предлогот за колективен договор

Независниот академски синдикат побара нивниот предлог за колективен договор да биде потпишан од Министерството за образование. Со ова, велат од...
МакедонијаПравдаСиндикат

НАкС: Трудовиот инспекторат утврди нерегуларности со формирањето на синдикатите на универзитетите

Државниот инспекторат за труд утврдил законски нерегуларности со формирањето на синдикатите во јавните универзитети, соопшти Независниот академски синдикат (НАкС). Трудовиот...
МакедонијаСиндикат

НАкС бара усвојување на законот што овозможува зголемување на платите во високото образование

Независниот академски синдикат (НАкС) испратил допис до Собранието на Република Македонија со кој бара да се усвои Законот за дополнување...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

НАкС: Апсурдно е ректорот на УКИМ да се повикува на слободата на синдикалното здружување и отворено да застане зад префериран синдикат

Независниот академски синдикат (НАкС) соопшти дека му понудил на ректорот на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“, Никола Јанкуловски да му...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Полицискиот синдикат бара најстрога казна за напаѓачите на полицаецот во Велес

Независниот полициски синдикат (НСП) ќе ги преземе сите законски активности за добивање најстрога казна за извршителите на кривичното дело вчера...
1 2 3 4 7
Page 2 of 7