archiveнезависен

МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

НСП го осудува нападот врз полицаецот во Велес

Независниот синдикат на полицијата го осудува нападот врз полицискиот службеник во Велес. „Најстрога казна за напаѓачите. Нападот врз Полицискиот службеник...
МакедонијаПравдаСиндикат

Ристова: 1,000 наместо сегашните 3,000 евра плата ќе зема Ректорот на УКИМ според колективниот договор на НАкС

Професорката од Универзитетот Кирил и Методиј, Мимоза Ристова на нејзиниот фејсбук профил објави графикон чии бројки покажуваат која е вистинската...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

СОНК и НАкС: Заедно ќе презeмеме законски мерки против намерата за формирање на синдикат на универзитетите

Бобан Илијевски Ќе ги преземат сите законски и легитимни мерки доколку ректорите на јавните универзитети не се откажат од намерата...
МакедонијаПравдаСиндикат

Полицискиот синдикат против расформирање на „Алфа“- не биле консултирани за новата систематизација

Независниот полициски синдикат обвинува дека новата систематизација во МВР ќе донесе поголеми притисоци врз службениците. Со новата систематизација се зголемува...
МакедонијаСиндикат

Синдикатот на пожарникари задоволен од зголемувањето на блок дотациите за плати во Предлог-буџетот

Независниот синдикат на пожарникарите го поздравува зголемувањето на висината на блок дотацијата за плата и надоместоци на плата за припадниците...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Независниот полициски синдикат се жали: Полицаец без пиштол, како новинар без микрофон

„На претставниците на Независниот полициски синдикат и натаму им се врши притисок од началниците“, вели претседателот на независниот синдикат Гоце...
1 2 3 4 5 7
Page 3 of 7