archiveнезависен

СветСветот на работникотСиндикат

Уште стотина работници на „Алуминиј“ останале без работа

Независниот синдикат на вработените во Алуминиј ги повикал претставниците на властите во Босна и Херцеговина и претставниците на Република Хрватска...
МакедонијаПравдаСветот на работникотСиндикат

Независниот полициски синдикат пак ќе протестира за повисоки плати и нови униформи

Независниот полициски синдикат за 8 дена повторно ќе излезе на протест на улиците во главниот град Скопје. Овој пат демонстрантите...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Независниот синдикат на градежни работници побара почитување на мерките за безбедност при работа

Независниот синдикат на градежни работници, инженери и трговци во градежништвото – НС ГРИТГ побара инвеститорите, изведувачите и подизведувачите да ги...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Академски синдикат: Нема доволно професорски кадар на државните факултети

Четворица од пет професори на државните факултети по заминување во пензија ќе останат без замена. Недостигот на асистенти е алармантен,...
1 2 3 4 5 6 7
Page 4 of 7