Градежните компании имаат интерес да помогнат во развивањето на стручен кадар

Од Синдикатот за градежништво, индустрија и проектирање – СГИП за порталот Работник изјавија дека на почетокот од корона кризата некои

Прочитај повеќе

Се додека зголемувањето на платите не е проследено со зголемување на продуктивноста, одливот ќе продолжи

Бобан Илијевски Градежниот сектор е еден од оние коишто се најмногу погодени од одливот на квалификуваните работници од Македонија кон

Прочитај повеќе