Движењето Ленка им даде поддршка на синдикатите и на работниците

Движењето за социјална правда „Ленка“ излезе со свои ставови по повод организирањето на протестниот собир на Конфедерацијата на слободни синдикати

Прочитај повеќе

ССНМ: Неолибералните политики се главниот непријател на работничките права

Работодавачите не се главниот непријател на вработените, туку неолибералните политики што ги регулираат работничките права, вели претседателот на ССНМ, Ѕвездан

Прочитај повеќе