Кои се двете варијанти преку кои може да се осигура работен однос на неопределено работно време?

Бројката на работни односи на определено работно време е многу поголема од онаа на неопределено работно време. Ова го покажуваат

Прочитај повеќе

ВИДЕО – Трансформација на работниот однос од определено на неопределено работно време

Рубрика за трудово и социјално право Тема: Процесот на трансформација на работниот однос од определено на неопределено време Проф. д-р Лазар

Прочитај повеќе

Намалувањето на времетрањето на договорите на определено е добра мерка, но мора да се зачести и инспекцискиот надзор

Бобан Илијевски Договорите на определено работно време во првите пет месеци од 2022 година, уште повеќе предничат пред тие на

Прочитај повеќе

Договорите на определено време се тренд на Западот, смета проф. Мајхошев

Бобан Илијевски Пандемијата предизвикана од Ковид – 19 направи големи здравствени и економски штети, но од друга страна предизвика и

Прочитај повеќе

Дали е според Закон трансформирањето на работниот однос од неопределено на определено време

Трансформирање на работниот однос од неопределено на определено време. Дали е законски? Корона кризата го наметна ова прашање, ние одговараме:

Прочитај повеќе

Со сила исплатил минимална плата и К-15, а згора на тоа им дал спогодби на вработените

Бобан Илијевски Трансформирањето на работниот однос од неопределено на определено работно време стана пракса во Македонија во последниве година дена.

Прочитај повеќе