Непал: Мигрантските работници од Катар се враќаат без пари

Минатиот јуни, истражувачката сторија од страна на Вестдојчер Рундфунк Колн (ВДР), германски јавен дифузер, ги откри грубите услови на мигрантите

Прочитај повеќе

Инспирирана од Мајка Тереза спасила повеќе од 18.000 девојчиња од проституција

Инспирирана од Мајка Тереза, Анурада Коирала отсекогаш знаела дека е предодредена да им служи на луѓето. Затоа и станала учителка,

Прочитај повеќе