АЗЕСКИ: ПРИОРИТЕТИ СЕ БОРБАТА ПРОТИВ НЕПРИЈАВЕНАТА РАБОТА И КОРУПЦИЈАТА, ИТНА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НА ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА И РЕФОРМА НА ПАРАФИСКАЛНИТЕ ДАВАЧКИ

Бранко Азески е претседател на Стопанска комора на Северна Македонија (СКСМ), институција која еден век ги застапува најголем дел од

Прочитај повеќе

(АУДИО) За да се намали непријавената работа треба „раката да се стави подлабоко“ во џебот на газдите

Бобан Илијевски 30 години за работниците се зборува колку да не бидат заборавени Многу ми е интересно кога за одредени

Прочитај повеќе

Неформалната економија има негативни последици врз општеството, работниците и креирањето на политиките во државата

Неформалната економија има негативни последици врз општеството, работниците и креирањето на политиките во државата, беше заклучено на денешната прес-конференција која

Прочитај повеќе