Пратениците работат во полза на работниците?!

Бобан Илијевски Законското решение за недела – ден за неделен одмор не успеа да се изгласа и да стапи во

Прочитај повеќе

Преговорите за недела – неработен ден за сите се уште траат

Кој ќе работи, кој ќе одмара во недела допрва ќе се утврдува. И синдикатите, и работодавачите и коморите треба да

Прочитај повеќе

Ампева: Недела неработен ден за приватните работници, моловите, големите маркети…

Ова е барање на здружението „Гласен Текстилец“ кое беше ставено во програмата на СДСМ, а сега е одобрено од Владата.

Прочитај повеќе

Петок е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ (Службен весник на РМ бр.21/98

Прочитај повеќе

Недела да биде неработен ден за сите

Владата планира недела да биде прогласен за неработен ден за сите, а работниците да се плаќаат по час. Токму работењето прекувремени

Прочитај повеќе

Понеделник е неработен ден- еве како ќе сообраќаат автобусите

Во понеделник (9.12.2019 година) кој е неработен ден поради државниот празник 8 Декември („Св.Климент Охридски“), јавниот превоз ќе сообраќа по

Прочитај повеќе