Граѓаните алармираат за непочитување на Законот за неработна недела, на социјалните мрежи укажуваат дека се работи

Граѓаните на социјалните мрежи алармираат дека законските одредби поврзани со одредбата за неработна недела не се почитуваат од сите субјекти,

Прочитај повеќе

Ќе стане ли неработната недела работна за малите трговци во туристичките центри?

По барањата на охридските и струшките дуќанџии недела да биде работен ден министерството за економија достави до Собранието Предлог за

Прочитај повеќе

(Видео) Шахпаска: Неработната недела ќе ги врати семејните вредности, профитот на маркетите не е загрозен

Навиките за пазарување треба да се променат и неважно е дали некој ќе пазарува во сабота или некој друг ден

Прочитај повеќе

Се‘ уште се чека за законското решние за неработна Недела – по три месеци само драфт верзија на законот

Доцни законското решение со кое неделата требаше да биде прогласена за неработен ден. Оваа одлука Владата ја донесе на почетокот

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) ССМ бара неработна Недела со исклучок на неколку дејности

ССМ бара неработена Недела, со исклучок на неколку дејности коишто се есенцијални за да може да функционира државата.  Неделата како

Прочитај повеќе

ССМ: Измените во Законот за работни односи не одат во прилог недела да биде неработен ден

Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) смета дека предложените измени во Законот за работни односи од страна на Министерството за

Прочитај повеќе