Просечната нето плата за февруари 2020 година изнесува 27,206 денари

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во февруари 2020 година, во

Прочитај повеќе

К-15 не им следува на сите вработени: Кога го губи работникот правото на регрес?

Обврската за задолжителна исплата на К-15 стапи на сила во 2014 година кога на вработените во приватниот сектор како средства

Прочитај повеќе

Казни за работодавачите кои нема да исплатат К-15 – колку пари треба да им легнат на сметка на вработените?

Регресот за годишен одмор попознат как К-15 и оваа година е задолжителен. Минимум 9,610 денари треба да легнат на сметката

Прочитај повеќе

Просечната плата во септември изнесува 25, 435 денари

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во септември 2019 година, изнесува 25 435 денари. Според податоците на Државниот завод за

Прочитај повеќе

Резултати од работењето на Алкалоид: Во периодот јануари – септември 2019 година се реализирани 127 нови вработувања

Алкалоид“ со раст на консолидираниот извоз од 19%, раст на консолидираната нето добивка од 26%, инвестиции во износ од 603

Прочитај повеќе

Во јули просечната плата изнесувала 25,104 денари

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во јули 2019 година, во

Прочитај повеќе

Фактор: Што може да купи Македонец со просечна плата

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен, во мај 2019 година, изнесуваше 25 270 денари, според Државниот завод за статистика, а

Прочитај повеќе

Нето платата во април е зголемена за 3,5 проценти и изнесува 24.785 денари

Зголемена е просечната исплатена нето и бруто плата во април, оваа година во однос на истиот период лани, забележува Државниот

Прочитај повеќе