Министерството за финансии организира дебата за неформалната економија

Министерството за финансии и УНДП денеска организираат дебата посветена на детектирањето и намалувањето на неформалната економија. Најавено е обраќање на

Прочитај повеќе

Во 2020 имало над 20 илјади помалку непријавени вработени во однос на 2019 година

Бобан Илијевски Неформалната економија претставува еден од најголемите проблеми со кои се соочува Македонија од нејзиното осамостојување, најмногу поради тоа

Прочитај повеќе

(АУДИО) За да се намали непријавената работа треба „раката да се стави подлабоко“ во џебот на газдите

Бобан Илијевски 30 години за работниците се зборува колку да не бидат заборавени Многу ми е интересно кога за одредени

Прочитај повеќе

Непријавените работници, најголеми страдалници во корона кризата

Пишува: Бобан Илијевски   Непријавените работници беа едни од најголемите жртви на здравствено – економската криза предизвикана од Ковид –

Прочитај повеќе

Андреева: Од Стратегијата за формализирање на сивата економија на терен нема ни С

Фејсбук статус на Александра Андреева:  Или да поедноставиме лаички: Неформална економија е само политички коректен термин за СИВА ЕКОНОМИЈА или

Прочитај повеќе

Анализа за ефектот од Ковид-19 врз работниците од неформалната економија и привремено вработените

Анализа за ефектот од Ковид-19 врз работниците кои се дел од неформалната економија и привремено вработените работници, преку предлог мерки

Прочитај повеќе

ОВИЕ РАБОТНИЦИ БЕА НАЈМНОГУ ПОГОДЕНИ ОД КРИЗАТА – Што прави Владата за да им помогне?

Сите Влади до сега се обрзуваа дека ќе ја намалат или дека ќе ја формализираат неформалната економија, но досега никоја

Прочитај повеќе