И културните работници незадоволни дејноста во која работат, највија генерален штрајк во октомври

Целосно соопштение на Синдикатот на културата на Република Македонија: „На ден, 20.06.2019 г. се одржа состанок на советот на СКРМ

Прочитај повеќе

Неделков: Се вршеше жесток притисок за да се спречи овој протест

Помалку почит за оние кои што се исплашија, коишто ја свиткаа кичмата, кои што поради притисоците од претпоставени или други

Прочитај повеќе

Владата ја усвои информацијата за нивелацијата на платите во култура

Владата на Република Северна Македонија ја усвои информацијата за нивелација на платите на вработените во институциите од областа на културата

Прочитај повеќе

СОНК: Наместо нивелација на платите во култура, да има колективен договор

Нивелацијата на платата на културните работнци беше поводот за вчерашната средба помеѓу претставниците на Самостојниот синдикат за образование, наука и

Прочитај повеќе

Неделков: СОНК не е вклучен во расправата за нивелација на платите

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК денеска одржа пресконференција по повод најавената нивелација на плати во дејноста

Прочитај повеќе

Културните работници збунети од најавената нивелација на плати

Нивелацијата на платите во дејноста култура беше тема на состанокот помеѓу раководството на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура-

Прочитај повеќе