Земјоделците ги повторија старите проблеми

Ниски откупни цени, нелојална конкуренција и непостоење на договорно производство се главните проблеми на земјоделците. Последниве десет години сликата за

Прочитај повеќе

Текстилни работнички: Тоалетот е отклучен само кога доаѓа инспекција

Ниски плати, мобинг, работа во просечни услови за заштита на здравјето, недоверба во инспекторатот и во синдикалното дејствување. Текстилните работници и

Прочитај повеќе

Синдикати: Несигурноста со договорите за работа и ниските плати се најголема причина за иселувањето

Работничката несигурност со договорите за вработување и ниските плати се една од главните причини за иселувањето велат од синдикатите. Очекуваат

Прочитај повеќе