Неприфатлива е промената на членот 102 од Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги!

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и

Прочитај повеќе

Државните институции да обезбедат безбедни услови за новинарите и медиумските работници

Самостојниот синдикат на новинари и медумски работници апелира до институциите да овозможат услови за безбедно информирање во време на коронавирус

Прочитај повеќе