ССНМ и ЗНМ: Законските измени кои ги засегаат новинарите да бидат донесени што побрзо во Собранието

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ) денеска пред Собранието на РСМ,

Прочитај повеќе

ЗНМ: ОЈО Скопје назначи јавен обвинител за контакт за предмети поврзани со безбедноста на новинарите

Гаврил Бубевски основниот јавен обвинител на ОЈО Скопје ја назначи Искра Хаџи Василева јавната обвинителка од истата институција како лице

Прочитај повеќе

Презентација на студија за ставови и перцепции на новинарите за транспарентноста на правосудството

Здружението на новинари на Македонија денеска организира јавна презентација на националната студија „Ставови и перцепции на новинарите за транспарентноста на

Прочитај повеќе

Заложби за подобрување на состојбата во новинарството од институциите има, но колку тие ЌЕ се реализираат?

Бобан Илијевски Неодамна, Генералниот секретар на Европската федерација на новинари Рикардо Гутиерез во изјава за Работник рече дека Македонија нема

Прочитај повеќе

ЗНМ за Работник: Преку Фондот за слободни медиуми ќе се зголеми и стандардот на новинарите и медиумските работници

Бобан Илијевски Неодамна од Здружението на новинари на Македонија – ЗНМ реагираа на постапката на градот Скопје за рекламирање во

Прочитај повеќе

ЗНМ: Малтретирани новинари од страна на службеници во Комунална хигиена – МВР итно да реагира

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) ја осудува постапката на службеници од секторот за односи со јавност и од обезбедувањето

Прочитај повеќе

Гутиерез од Европската федерација на новинари за Работник: Македонија нема имплементирано речиси ништо од Препорката за заштита на новинарите

Бобан Илијевски Владата во Македонија нема имплементирано речиси ништо од Препораката за заштита на новинарството на Советот на Европа, која

Прочитај повеќе

ЗНМ и СЕММ го осудуваат грубиот и омаловажувачки однос на Апасиев кон новинарите

Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) го осудуваат непристојниот и груб

Прочитај повеќе

АППТ домаќин на странски новинари, инфлуенсери, блогери, влогери и тур оператори

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) најавува посети на странски новинари, инфлуенсери, блогери, влогери и тур оператори. Како

Прочитај повеќе

Додека владее тешка криза за граѓаните, службеници на Владата се луксузираат под прикритие како новинари

Вработени во  службата за општи и заеднички работи при Владата, како новинари, на државен трошок престојувале во Софија,  Бугарија три дена од 24 до 26

Прочитај повеќе