Црни точки во светлата професија

Денеска е Ден на македонското новинарство. По тој повод би сакал да споделам мое мислење за новинарството во Македонија. Мислам

Прочитај повеќе

Георгиевски: Во Југославија слободата на изразување беше поголема, а новинарската професија повеќе почитувана

Бобан Илијевски „Новинарството е професија која е поголема од животот“. Ова, во интервју за порталот Работник, го вели долгогодишниот новинар

Прочитај повеќе

Најслатко е кога ќе ги разочарате оние коишто не сакале да успеете во нешто!

Има моменти кога целосно го губам оптимизмот за тоа дека животот во Македонија се подобрува. Тогаш песимизмот целосно ме обзема,

Прочитај повеќе

„Приходите се несигурни, нема пензиско и здравствено“ – предизвици на фриленс новинарите

Тешко е да се биде фриленс новинар во Македонија, со оглед на тоа дека со овој начин на работа не

Прочитај повеќе

Mинистерот Поповски на работилницата „Новинарството за безбедносните предизвици во новото време“: Гарантираме нулта толеранција за насилство, напади, уцени и притисоци врз новинарите

Министерот за комуникации, отчетност и транспарентност Роберт Поповски денеска се обрати на регионалната работилница на тема „Новинарството за безбедносните предизвици

Прочитај повеќе

Новинарството во Македонија – мака тешка ама неодолива

Автор: Бобан Илијевски Релативно сум нов во новинарската професија, но веќе можам да ја испрецепирам тежината на работата којашто ме

Прочитај повеќе

Државната награда за публицистика и новинарство ,,Мито Хаџи Василев-Јасмин“ нема да биде доделена

Оваа година нема да се додели наградата од областа на публицистиката и новинарството, одлучи Одборот за доделување на наградата при

Прочитај повеќе

Новинарството се наоаѓа во фаза на самоуништување…

Новинарството се наоѓа во фаза на самоуништување, преполно е со дезинформации и полувистини, а акредитирањето на новинарите нема да го

Прочитај повеќе