Се приближуваат односите меѓу овие две земји: Пристигнуваат посебни визи за младите работници

Велика Британија и Нов Зеланд ќе им овозможат на поголем број на млади луѓе подолго да живеат и работат во

Прочитај повеќе

Задолжителна вакцинација за околу 40 отсто од вработените во Нов Зеланд

Владата на Нов Зеланд најави дека ќе ја прошири обврската за вакцина против Ковид-19 на илјадници вработени кои се во

Прочитај повеќе

Според ОЕЦД овие земји имаат најдобри услови за работа за емигранти

Австралија, Шведска , Швајцарија, Нов Зеланд и Канада се добри опции за висококвалификувани работници, кои сакаат да емигрираат , се

Прочитај повеќе