Норвешка: Прекинат штрајкот на работниците во секторот нафта и гас

Норвешката влада интервенираше и го прекина штрајкот во енергетскиот сектор, рече синдикалниот лидер и министер за труд, сигнализирајќи дека е

Прочитај повеќе

Како еден државен пензиски фонд заработил 244.000 долари за секој граѓанин

Норвешкиот државен пензиски фонд објави дека во 2021 година постигнал поврат на инвестициите за пензии на граѓаните од 1,580 милијарди

Прочитај повеќе

Владата на Норвешка одбива да помогне: Сите меѓународни летови се откажани, отпуштени уште 1600 работници

Откако Владата на Норвешка одби финансиски да и помогне на авиокомпанијата „Norwegian“, оваа скандинавска нискобуџетна авиокомпанија ги откажа сите меѓународни

Прочитај повеќе

Респираторите донирани од Кралството Норвешка пристигнаа во државата

Дваесет респиратори, донирани од Кралството Норвешка како поддршка на Владата на Северна Македонија за справување со КОВИД-19 пристигнаа во земјата.

Прочитај повеќе

Средното училиште „Ѓорче Петров“ во Кавадарци стана енергетски ефикасно со грант од кралството Норвешка

Земјоделско-шумарското средно училиште „Ѓорче Петров“ во Кавадарци ја подобри својата енергетска ефикасност со грант доделен од Кралството Норвешка. Со извршените

Прочитај повеќе

Норвешкиот суверен фонд заработи рекордни 180 милијарди долари

Суверениот фонд на Норвешка, кој е најголем во светот, пријави поврат од 19,9% на своите инвестиции минатата година, заработувајќи рекордни

Прочитај повеќе

Евростат: Најскапи држави во Европа – Македонија е на 36 место

Најновите податоци на Евростат покажуваат дека најскапа држава во Европа е Исланд. Во таа земја, минатата година цените биле за

Прочитај повеќе

Норвешка поддршка за отпочнување на сопствен бизнис, ќе добијат 30 лица

Триесет невработени лица од Вардарскиот, Полошкиот, Југозападниот и Североисточниот плански регион од денеска почнаа да посетуваат обука за отпочнување на

Прочитај повеќе