Наставниците се заканија или повисоки плати или бојкот на наставата од септември

Незадоволни од висината на основната плата на наставниците, од Царовска бараат максимално да се заложи во Владата и да им

Прочитај повеќе

Неделков: НСОН шири популизам, СОНК веќе затвори дел од прашањата кои НСОН ги отвора

Интервју за порталот Работник со Претсдателот на СОНК Јаким Неделков во однос на протестот на Независниот синдикат за образование. Во

Прочитај повеќе

И наставниците немаат компјутери за онлајн настава – на нив учат нивните деца, велат од НСОН

Учениците не се единствените кои имаат проблем со набавката на опрема за следење на онлајн наставата. Независниот синдикат за образование

Прочитај повеќе