НСО: Се изборивме за поголеми плати и подобри работни услови на вработените во одбраната

Стекнување со право на пензија со навршени 40 години работен стаж, односно 38 години за жени, без оглед на возраста

Прочитај повеќе

НСО: СОНК се избори за достоинството на работниците кои ги претставува

СОНК, покрај тоа што се избори за повисоки плати, се избори и за склучување на нови колективни договори во дејностите

Прочитај повеќе

„Социјалниот дијалог е предуслов за пристојна плата за пристоен живот: НСО дава целосна поддршка на протестите на гранските синдикати при КСС

Независниот синдикат на одбраната дава потполна поддршка на протестите на своите братски синдикати при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија

Прочитај повеќе

НСО задоволен од дијалогот со Петровска, стаж 40 за мажи и 38 за жени без оглед на годините, основа за пензија во Армијата

Работен пензиски стаж од 40 години за мажи и 38 години работен пензиски стаж за жени без оглед на години

Прочитај повеќе

НСО со поддршка за штрајкот на СОНК

Независниот синдикат на одбраната (НСО)  при Конфедерација на слободни синдикати на Македонија, го поддржува најавениот штрајк на просветните работници затоа

Прочитај повеќе