Истражувачи ќе градат делови за нуклеарен реактор со 3Д-печатач

Инженери и нуклеарни физичари имаат необичен план да направат револуција во индустријата за нуклеарната енергија. Тие сакаат да изградат делови

Прочитај повеќе