Независната угостителска комора одбележува две години постоење

Независната угостителска комора – НУК денеска ќе одбележи две години од нејзиното основање. Од НУК соопштуваат дека изминатиот период од

Прочитај повеќе

НУК го поддржува протестот на Комората за енергетика

Од донесувањето на мерката со која се воведоа задолжителни сертификати за  посета во угостителските објекти односно се забрани посета на

Прочитај повеќе

НЕЗАВИСНАТА УГОСТИТЕЛСКА КОМОРА И СКОПСКИТЕ УГОСТИТЕЛИ ИГНОРИРАНИ ОД ГРАДОНАЧАЛНИЧКАТА НА ГРАД СКОПЈЕ!

Дали навистина граѓаните, гостите и угостителите на Град Скопје добија независен Градоначалник или бившата Претседателка на Сојузот на стопански комори

Прочитај повеќе

НУК: ВОВЕДУВАЊЕ НА КРИПТО-СРЕДСТВО БАЗИРАНО НА УГОСТИТЕЛСКА УСЛУГИ И НЕГОВА ПРИМЕНА КАЈ УГОСТИТЕЛИТЕ

ИНИЦИЈАТИВА ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ГЛОБАЛНО КРИПТО-ВИРТУЕЛНО СРЕДСТВО НАМЕНЕТО ЗА КОРИСТЕЊЕ НА УГОСТИТЕЛСКИ УСЛУГИ И ИНВЕСТИРАЊЕ И ФИНАНСИРАЊЕ ВО МАКЕДОНСКИ И

Прочитај повеќе

НУК бара укинување на одлуката за забранет влез на невакцинирани во угостителските објекти

Независната угосстителска комора (НУК) бара од Владата целосно и безусловно да ја укине одлуката за забранет влез на невакцинирани во

Прочитај повеќе

НУК: Од 16 август угостителите ќе бидат експеримент на кој ќе се тестира дали функционира системот на селекција

СО ПОСЛЕДНАТА ОДЛУКА НА ВЛАДАТА УГОСТИТЕЛИТЕ ОД 16-ТИ АВГУСТ СЕ СТАВААТ ВО УЛОГА НА ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН ФИЛТЕР НА ПРОВЕРКА ДАЛИ И

Прочитај повеќе

НУК назначи офицер за заштита на лични податоци

Независната угостителска комора согласно обврската што произлегува од член 41 од Законот за заштита на лични податоци (скр. ЗЗЛП) назначи

Прочитај повеќе

НУК потпиша меморандум за соработка за Агенцијата за зашттиа на лични податоци

Независната угостителска комора вчера, 7ми Јули 2021 година потпиша Меморандум за соработка со Агенцијата за заштита на личните податоци.  Со

Прочитај повеќе

НУК: Дукат е првиот ресторан што се стекна со златен премиум сертификат

ДУКАТ, СКОПЈЕ Е ПРВИОТ МАКЕДОНСКИ РЕСТОРАН КОЈ СЕ СТЕКНА СО ЗЛАТЕН ПРЕМИУМ СЕРТИФИКАТ И ПЕЧАТ “ЧИСТО И БЕЗБЕДНО” ■ КОВИД-19

Прочитај повеќе

НУК: Владата вети 9,9 милиони евра за угостителите, а ќе исплати само 5,77 – во чии џебови се пренасочени парите?

Со одлуката на Владата финансиски да поддржи само 2.204 компании од угостителската дејност, коишто беа затворени од 6 до 27

Прочитај повеќе