Бесими најави задолжувања преку четири нови обврзници

Вкупните буџетски расходи идната година ќе изнесуваат 272,4 милијарди денари (околу 4,43 милијарди евра), или 35,2 отсто од домашниот бруто-производ,

Прочитај повеќе

Со три нови еврообврзници од понеделник се враќаат старите повисоки увозни давачки

Со 3 нови обврзници  Владата планира да го реализира 5 годишниот План за забрзан економски раст. За инвестиции во зелената

Прочитај повеќе

Општина Аеродром: Поднесете даночна пријава за имот најдоцна до 31 јануари

Општина Аеродром ги потсетува даночните обврзници дека се должни најдоцна до 31 јануари 2020 година да поднесат даночна пријава за

Прочитај повеќе

Регистрација и дерегистрација на ДДВ обврзник до 15 јануари, МФ направи прирачник за граѓаните и фирмите

Од 1 јануари стапи на сила нов праг за ДДВ обврзници во износ од 2 милиони денари, со цел да

Прочитај повеќе