Склучен МЕМОРАНДУМ помеѓу С.У.Т. при КСС и ДСП „Обединети работници“

Со огромно задоволство ве известуваме дека денес, 06.06.2022 г., во просториите на КСС беше склучен Меморандум за соработка помеѓу Синдикатот

Прочитај повеќе

За поголема правна помош на работниците – СУТ и „Обединети Работници“ потпишаа меморандум за соработка

Синдикатот за угостителство и туризам – СУТ и Движењето за социјална правда „Обединети работници“ денеска потпишаа Меморандум за соработка за

Прочитај повеќе

Движењето за социјална правда „Обединети Работници“ се приклучува на протестот на КСС

Изминатиов период сме сведоци на брутално кршење на основните работнички права, а особено во делот на минималната плата, нешто што

Прочитај повеќе

„Обединети Работници“: Изедначувањето на платите ќе придонесе за огромен револот кај работниците

Движењето за социјална правда ,,Обединети работници”, како здружение на граѓани кое делува во областа на трудовото и социјалното право во

Прочитај повеќе

„Минималната саатница не може да биде иста за текстилниот, ИТ и градежниот сектор“

Потребно е да се воведе минимална плата на час или саатница. Но, мора и да се воведе евиденција на работното

Прочитај повеќе

Кочовски: Потребно е прогресивно зголемување на сите плати, согласно порастот на минималната плата

Пишува Бобан Илијевски   Претседателот на Движењето за социјална правда „Обединети Работници“ Бобан Кочовски преку Фејсбук статус порача дека треба

Прочитај повеќе

„Обединети Работници“ со Барање за измена на Законот за работни односи: К-15 за сите вработени во јавниот и приватниот сектор

Би сакале да ве известиме дека Движењето за социјална правда „Обединети работници“, како претставник на работниците во Република Македонија, поднесе

Прочитај повеќе

Кочовски: Зарем фотељите ви се толку мили па сте спремни да легализирате кршење на човекови права

Фејсбук статус на Бобан Кочовски, Претседател на Движењето за социјална правда “Обединети Работници”: Со сета должна почит кон оние синдикални

Прочитај повеќе

(ИНТЕРВЈУ) Кочовски: Фаворизирањето на профитот пред работниците, ќе доведе до колапс на системот

Бобан Илијевски Покрај синдикатите коишто се залагаат за подобрување на работничките права, постојат и здруженија коишто се формирани за да

Прочитај повеќе

Анализа: Дали вработените кај нас би можеле да добиваат откази поради тоа што не се вакцинирани?

Редакцијата на порталот „Работник“ се одлучи јавно да ги постави прашањата за тоа дали во Македонија би можело да се

Прочитај повеќе