За предизвиците пред кои се наоѓа системот на пензиското и инвалидското осигурување – Интервју со Проф. Лазар Јовевски

Трудовиот и социјалниот систем во Македонија се пред бројни предизвици. Предизвик е и потребата од измени на Законот за работните

Прочитај повеќе

Тутела: Промоција на првата збирка песни и раскази „БЗР од мали нозе“

За првпат во РС Македонија, се промовира збирка на песни и раскази која тематски ја опфати областа безбедност и здравје

Прочитај повеќе

ССМ ќе го одбележи 28 април

Сојузот на синдикати на Македонија – ССМ како репрезентативен синдикат и социјален партнер во државата, е активен чинител во креирањето

Прочитај повеќе