archiveобнова

ЕкономијаМакедонијаСветот на работникотСиндикат

МОТ и ЕБОР ја советуваат Македонија за пазарот на трудот по корона вирусот

Целта на препораките составени од заедничката работна група на Меѓународната организација на трудот (МОТ) и Европската банка за обнова и...
Економија

Денар: Роденден на ММФ: 0,1 проценти од најбогатите заработиле колку половина од населението

Вршител на должноста директор на Меѓународниот монетарен фонд, Дејвид Липтон, изјавил дека најбогатите 0,1 проценти од населението акумулирале исто богатство...