„Само зелените работни места можат да обезбедат одржлива иднина“

Синдикатите ги предупредуваат светските лидери кои ќе учестуваат на Самитот за климатски промени во Глазгов на 31 октомври, за тоа

Прочитај повеќе

Иднината на работниците е во секторот на обновливи извори на енергија – Речиси насекаде има недостиг на работна сила во секторот

Бобан Илијевски Иднината е во секторот на обновливи извори на енергија. Ова го велат речиси сите експерти во светот. Овој

Прочитај повеќе

Заев: Заради посветеноста во зелената енергетска транзиција на располагање ни се 80,5 милиони евра за инвестиции во чиста енергија

„Потпишувањето на договорот значи користење на грант неповратни средства од германската влада во износ од 2,4 милиони евра, со цел

Прочитај повеќе