ЕДНА ИДЕЈА: Работничките права да се изучуваат уште од најмала возраст – предзнаењето никогаш не шетети!

Автор: Бобан Илијевски Низ умот ми се врти една, според мене, интересна идеја. Со оглед на тоа дека многу луѓе

Прочитај повеќе

Шаќири: Занаетчиската комора е важен фактор во унапредувањето на квалитетот на образованието во државата

Занаетчиската комора на Скопје не само што учествува во функционирањето, туку има и голем придонес во унапредувањето на квалитетот на

Прочитај повеќе

Шаќири: континуирано се унапредува образованието на младите Роми и од нив се очекува да учествуваат во креирање на општествените промени

„Ниеден бизнис не може да започне без идеја, односно без креативност. Не може да успее без знаење како да се

Прочитај повеќе

Шаќири: Напредокот на државата ќе зависи од тоа како ќе ги едуцираме младите во оваа земја

Најдобрата инвестиција што можеме да ја направиме денес е во квалитетно образование. На крајот на денот, напредокот на државата ќе

Прочитај повеќе

Мора уште повеќе да се вложува во просветните работници за да се добие поквалитетно образование, вели Неделков

По повод „Денот на просветниот работник“, разговаравме со Претседателот на СОНК Јаким Неделков. Прашан за постигнувањата на СОНК, од неговото

Прочитај повеќе

Алиу: Квалитетот на образованието е основа за развојот на човечкиот капитал

Зајакнувањето на човечкиот капитал е еден од најголемите предизвици на земјава. Квалитетот на образованието е основа за развојот на човечкиот

Прочитај повеќе

МОН: Септемвриската плата за 32.500 вработени во образованието повисока за 15%, достоинствено го вреднуваме трудот на наставниците

Септемвриската плата за вработените во основното и средното образование е повисока за 15 проценти. Тоа значи дека околу 32.500 вработени, од

Прочитај повеќе

Промена на структурата на фирмите за поголем економски раст, а со тоа и поголеми плати

Автор: Бобан Илијевски Работниците во Македонија немаат многу голем избор при одлучувањето за вработување во некоја голема компанија, бидејќи најголемиот

Прочитај повеќе

Витанов: Претприемачите имаат интерес да сте успешни и богати, а политичарите да сте неуспешни и сиромашни (Работник Подкаст #1)

Автор: Бобан Илијевски Во првата епизода на „Работник Подкаст“ наш гостин е претприемачот Зоран Витанов, со кого зборуваме токму на

Прочитај повеќе

Бесими: Со ребалансот на буџетот ќе се покачат платите во здравство, образование, МВР и правосудство

Министерот за финнсии, Фатмир Бесими на гостување на „Тв 24“ кажа дека со ребалансот на Буџетот, за кој деновиве се

Прочитај повеќе