МОН: Преку современи учебници без грешки го подигаме квалитетот на образовниот процес

Реакциите на јавноста дека во училиштата се применуваат парталави учебници кои имаат застарена и несоодветна содржина, многу технички и граматички

Прочитај повеќе

Анализа на наставник: Наставниците треба диреткно да бидат вклучени во креирање на реформата за основно образование

Анализа на наставничка и член на СОНК за новата реформа на Министерството за образование и наука, која Претседателот на СОНК

Прочитај повеќе

Андоновски за Канал 5: Нема право на грешки во моделот за училишната настава

Конкретниот план, како што посочуваат од Министерството за образование, ќе биде објавен до 10 август. Она што се знае е

Прочитај повеќе

Ќе заѕвони ли училишното ѕвонче? Неделков од СОНК: Вирусот е како атомска бомба за училиштето

Група родители бараат од Министерството за образование да им овозможи самите да одлучат доколку сакаат нивните деца целосно да посетуваат

Прочитај повеќе