Принудени да избираат меѓу децата и работата

Македонскиот образовен систем не успева да одговори на предизвикот што го донесе пандемијата од корона вирусот, а најдобар доказ за

Прочитај повеќе

СОНК: Ќе останеме воздржани од препораки, нo ако се загрози здравјето на просветните работници бурно ќе реагираме

Пандемијата на коронавирусот помеѓу другото ги затвори и училиштата, па остатокот од учебната 2019/2020 година учениците ја довршија од дома,

Прочитај повеќе

Велкоска: Онлајн наставата нуди доста можности, но училницата е незаменлива

Воведувањето на вонредната состојба и прекинувањето на редовниот наставен процес, пред нас како наставници создаде нови предизвици да се реорганизираме

Прочитај повеќе

Само 12 од 100 студенти се вработуваат по струка

Само 12 од запишани 100 студенти по завршувањето на студиите работат според своето образование, покажува анализата на непрофитната организација „Македонија

Прочитај повеќе

МОФ ќе презентира две истражувања за студентскиот стандард

Младинскиот образовен форум (МОФ) денеска ќе промовира две истражувања за студентскиот стандард: „Анализа на јавни набавки во студентските домови” и  „Крпен студентски

Прочитај повеќе

Заменик-министерот за животна средина и просторно планирање, Макрадули: Зазеленувањето е дел од имплементацијата на Планот за воздух и дава резултати

Во рамки на Планот за чист воздух, се поддржа проектот „Зелен лист, воздух чист“, иницијатива на Факултетот на земјоделски науки

Прочитај повеќе

Каков ни е квалитетот на образованието?

Квалитетот на образованието е просечен, а во некои области е и многу лош, смета наставникот Витомир Лазороски од ОУ „Христијан

Прочитај повеќе