Владата му понуди 10 % зголемување на СОНК од април 2020 година

Владата и Министерството за образование и наука на Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) му понудија зголемување на платите

Прочитај повеќе

Со новиот закон се зголемува работното време на наставниците додека нивните плати стагнираат

Примањата на просветните работници во Македонија и по доаѓањето на НАТО-ориентираната влада сѐ уште се меѓу најниските во Европа, вклучувајќи

Прочитај повеќе