Шаќири по повод светскиот ден на учителот: Наставниците се најважната алка во едукацијата на децата

„Денешниот ден е празник на наставниците и светот им оддава почит првенствено за тоа што донеле одлука да се занимаваат

Прочитај повеќе

Шаќири: Градиме образовни политики со широки консултации

Ставовите на различни општествени чинители и политички субјекти не се и не треба да бидат исклучени од процесот на градење

Прочитај повеќе

Царовска: Младите ни се важен партнер, работната група МОН-млади ќе учествува во креирањето на успешни образовни политики

Министерката за образование и наука Мила Царовска, денес ја одржа првата иницијална средба за формирање на работна група МОН –

Прочитај повеќе