Шаќири: една од целите на образовните реформи е да ги насочиме младите кон претприемништво и иновативност

Северна Македонија во моментов се соочува со најкрупните реформи во образовниот систем, со кои се опфатени сите сегменти, односно и

Прочитај повеќе

Царовска на „Сител“: Образовни реформи се потребни итно, инаку правиме ненадоместлив пропуст

Сеопфатни образовни реформи се потребни итно затоа што инаку создаваме ненадоместлив пропуст, рече министерката за образование и наука Мила Царовска

Прочитај повеќе