Царовска: претставници на финските образовни институции ни помагаат во имплементацијата на нашиот автентичен концепт за современо образование

Задоволство ми е што финските образовни институции ни подадоа рака и помагаат во имплементацијата на промените во основното образование кои

Прочитај повеќе

Шабани: образовните реформи значат исчекор кон постигнување на родова еднаквост

Кога зборуваме за родовата еднаквост, како држава треба да бидеме горди затоа што според извештајот на УНЕСКО за 2020 година,

Прочитај повеќе

Дезинфекција, дистанца и заштита како услов за работа на образовните институции

Честа дезинфекција, физичко растојание и маски. На овие 3 работи генерално се сведени протоколите според кои во иднина ќе функционираат

Прочитај повеќе

МИОА и МОН организираа еднодневна обука за сајбер безбедност за ученици од основно образование, наставници и родители

Министерството за информатичко општество и администрација, Министерството за образование и наука, Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Фондацијата Метаморфозис, организираа

Прочитај повеќе

Ангеловска го претстави Предлог буџетот пред бизнис заедницата, невладиниот сектор, синдикатот и експертската јавност

Во фокус на Предлог буџетот за 2020 година ќе бидат инвестициите во човечки капитал, односно во подобар здравствен, образовен и

Прочитај повеќе

Нема стручен кадар за да ги води велешките културни, образовни и други јавни институции

Во дванаесет  културни, образовни и други јавни инститиции во Велес истечен е рокот  или им истекува на сегашните директори и

Прочитај повеќе