Во Хрватска и понатаму се бараат работници. Еве кои се најбараните професии

Индексот на слободни работни места (OVI Index) укажува на тоа дека во септември оваа година во Хрватска побарувачката за работна

Прочитај повеќе

Се вработуваат над 250 лица во јавниот сектор, еве во кои институции

Доколку сте заинтересирани за работа во државните служби, деновиве имате прилично голем избор каде да аплицирате. Имено, утре е последен

Прочитај повеќе

Нема криза: Царина вработува над 60 лица

Царинската управа отвори огласи за повеќе од 60 вработувања на државни службеници на неколку работни позиции. Предвидени се девет работни

Прочитај повеќе

РАСПИШАНИ СЕ ОГЛАСИ за 1,7 милиони работни места – Работна сила недостасува во 148 дејности

Не е воопшто непознато дека на најсилната европска економија и недостигаат работници, но работите станува се покомплицирани. Имено, сега се

Прочитај повеќе

Погледнете ги oгласите за вработување од најдобрите компании во регионот на KARIERA.mk

Понекогаш е очигледно дека е време да најдете работа, но во одредени случаеви и не е така едноставно. Секако, ако

Прочитај повеќе

10 најбарани работни позиции кои нудат работа на далечина

Иако се поголем број на компании ги повикуваат вработените да се вратат назад во канцеларија, работата на далечина станува се

Прочитај повеќе

„Платите да се објавуваат со одреден спектар, од најниска до највисока за секое работно место посебно“

Транспарентноста на платите или секој работник да знае однапред колку ќе му изнесува платата на работното место за коешто аплицира

Прочитај повеќе

Најди работа и вработи се! Најголем број на огласи за работа на едно место – KARIERA.mk!

На колку работни места имате аплицирано во последниот период? На колку интервјуа бевте повикани до сега? Доколку одговорот на овие

Прочитај повеќе

Огласи на „Kariera.mk“ – Се бараат касиери, агенти за продажба, шанкери…

Понекогаш е очигледно дека е време да најдете работа, но во одредени случаеви и не е така едноставно. Секако, ако

Прочитај повеќе

Огласи за вработување од Агенцијата за вработување

Огласи за вработување објавени од страна на Агенцијата за вработување. Повеќе тука

Прочитај повеќе