Бектеши: Ќе се крати бројот на членови во управните и надзорните одбори во јавните претпријатија

На предлог на Министерството за економија Владата на денешната седница го усвои Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за

Прочитај повеќе

Регионалците не се задоволни од понудата на Владата, следува процес на консултација (Видео)

Регионалните Претседатели на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК не се задоволни до понудата на Владата, односно

Прочитај повеќе

СОНК: Синдикалните непријатели на СОНК се исплашени од искрената заложба за подигнување на социјалниот статус на вработените во образованието

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК испрати отворено писмо до Претседателите на регионалните одбори и сите членови

Прочитај повеќе