Јовановски: Имаме позајмени пари за до септември, не ја продлабочувајте кризата

Зоран Јовановски, главен советник на Управниот одбор на Стопанска комора на Македонија за економски прашања, преку статус на Фејсбук им

Прочитај повеќе

Левица: СДСМ го штити газдата на прилепска конфекција кој работи спротивно на препораките!

Изминативе денови, пристигнаа нови реакции од загрижени текстилни работници, кои сведочат за кршење на нивните елементарни права и свесно загрозување

Прочитај повеќе

Одборот на директори на Тутунскиот кобинат АД Прилеп донесе одлука во април целиот менаџмент во компанијата да земе минимална плата од 14.500 денари

Одборот на директори на Тутунскиот кобинат АД Прилеп донесе одлука во април целиот менаџмент во компанијата да земе минимална плата

Прочитај повеќе

Четврти ден протест во железница: Сугаревски ја брои штетата и вели дека нема да трпи уцени

Штетата од блокадата на железничкиот сообраќај, што трае веќе четврти ден, досега изнесува девет милиони денари, а другите држави сериозно

Прочитај повеќе

Индустриска комора: Усогласување на царинскиот тарифник со ЕУ

Забрзан технолошки напредок со изградба на индустриски зони и адекватни инвестиции за осовременување на постоечките зони, енергетски ефикасни технологии и

Прочитај повеќе

СК: Унапредување на економската соработка помеѓу Македонија и Германија

Во рамки на серијата компаративни анализи за економскиот напредок на нашите клучни трговски партнери, во Стопанската комора на Македонија се

Прочитај повеќе

Работниците од културата денеска штрајкуваа и во Битола

Вработените во националната установа Завод и музеј Битола денеска стапија во еднодневен предупредувачки штрајк заедно со Центарот за култура во

Прочитај повеќе

Конституиран новиот состав на Одборот за Национална рамка на квалификации

Министерот за образование и наука Арбр Адеми, денес на 5-ти декември, ја отвори и претседаваше со Конститутивната седница на Одборот

Прочитај повеќе

Работниците задоволни: Уште еден трговски ланец нема да работи во недела

Хрватскиот трговски ланец КТЦ кој има 1,400 работници одлучил дека во иднина нема да работи во недела. „Доколку работниците се

Прочитај повеќе

КСС: По нашите докази, европските синдикати го повикаа Премиерот да ги почитува работничките права

Соопштението на Конфедерацијата на слободни синдикати ви го проследуваме интегрално: По доказите кои Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС)

Прочитај повеќе