Tригодишните договори на професионалните војници се продолжуваат за една година

Успешен социјален дијалог во министерството за одбрана. На предлог на Независниот синдикат за професионални војници и Независниот синдикат на одбраната,

Прочитај повеќе

НСО побара вработените во одбраната да се пензионираат со 40 годишен стаж, без разлика на возраста

Почитувани колеги, членови на Независниот синдикат на одбраната и вроботени во Министерство за Одбрана и Армијата, Со целосна почит сакаме

Прочитај повеќе

Благодарници за дел од Крводарителите – членови на НСО

Доделување на Благодарници на дел од Крводарителите – членови на НСО, со целосна примена на мерките за заштита. Честитики за

Прочитај повеќе

НСО прослави десет години од формирањето

Независниот синдикат на одбраната при Конфедерацијата на слободни синдикати денеска прославува десет години од постоењето. На прославата присуствуваат членови на

Прочитај повеќе

Потпишан Колективниот договор за одбрана и Армијата

Министерката за одбрана, Радмила Шекеринска и претседателот на репрезентативниот Синдикат, Независниот синдикат на одбраната, Ванчо Исајов, денеска го потпишаа новиот

Прочитај повеќе

Ќе се потпише нов Колективен договор за вработените во МО и АРМ

Министерката Радмила Шекеринска и претседателот на Независниот синдикат на одбраната, Ванчо Исајов, денеска во 14.00 часот ќе го потпишат новиот

Прочитај повеќе

НСО: Ристо Ајтов како претседател на синдикат 17 години го манипулирал членството и вработените во одбраната

Независиниот синдикат на одбраната на фејсбук профилот на напиша дека додека тие се бореле за правата на вработените низ институционалниот

Прочитај повеќе

Фактор: Анализа -Професионалните војници да завршат во агенции за обезбедување или да се пензионираат на 55 години?

Членството на Северна Македонија во НАТО покрена повеќе прашања за подобрување на стандардите на професионалниот кадар ангажиран во АРМ како

Прочитај повеќе