И да е поквалификувано од лицето без попреченост, поголеми се шансите да не биде вработено, вели Јовевски

Бобан Илијевски Лицата со инвалидитет немаат голем пристап до пазарот на труд. Ова го потврдува и универзитетскиот професор по трудово

Прочитај повеќе

Арсовска: Да се избориме заедно за еднаквост на жената во општеството

Независната кандидатка за градоначалник на Град Скопје, Данела Арсовска, денеска беше дел од учесниците на дебатата за социјално и економско

Прочитај повеќе

Во тек се анализи за намалување на вработените во јавната администрација

Јетон Шаќири во својата прва прес-конференција како нов министер за информатичко општество и администрација посочи дека анализите во јавниот сектор

Прочитај повеќе

Царовска-Шаќири: Дигитална трансформација на образованието е висок приоритет за МОН и МИОА

Соработката на Министерството за образование и наука и Министерството за информатичко општество и администрација во делот на дигитализацијата на образованието

Прочитај повеќе

КСС на средба со Шаќири: Преку природен пат со пензионирање да се намалува бројот на вработени во јавниот сектор

Бројот на вработени да се намалува по природен пат преку пензионирање за да нема губење на работните места и отпуштање

Прочитај повеќе

(Фото) Јовановски: Голем дел од дисциплниските постапки во АВРМ се фингирани

Горан Јовановски е синдикален претставник од синдикалната организација на АВРМ при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија кој од 2012

Прочитај повеќе

(Видео) Јовевски: Македонското општество е поделено по многу основи

Фејсбук статус на д-р проф. Лазар Јовевски: МАКЕДОНСКОТО ОПШТЕСТВО Е ПОДЕЛЕНО ПО МНОГУ ОСНОВИ… -Како квантитативно мала нација, што треба

Прочитај повеќе

МИОА објави алатка за пријавување на притисок на работно место во изборен контекст

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, на прес-конференција ја презентираше алатката за пријавување на притисок објавена на веб

Прочитај повеќе

Манчевски и Адеми: Обезбедени ваучери за дигитални вештини за млади до 29 години

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и министерот за образование и наука Арбер Адеми, на денешната прес-конференција ја

Прочитај повеќе

Јовевски: Во Македонија „испливаа“ големи недостатоци во овие „корона“ околности

ВО МАКЕДОНИЈА „ИСПЛИВАА“ ГОЛЕМ БРОЈ НА НЕДОСТАТОЦИ ВО ОВИЕ „КОРОНА“ ОКОЛНОСТИ – Што недостасува во нашето општество? – Дали нашето

Прочитај повеќе